010 521 40 17 info.cbsderegenboog@spectrum-spco.nl

COBI-klas en COBI on tour

In september zijn alle scholen van Spectrum-SPCO weer bezocht voor de COBI On-tour. Deze keer maakten de leerlingen kennis met stop motion. Na een korte instructie in de eigen klas gingen de leerlingen van de groepen 1 t/m 4 in tweetallen aan de slag met een IPad en Duplo om een eigen stop motion film te maken.

De groepen 5 t/m 8 maken ook kennis met stop motion, maar dan in de COBI-klas op de Acker in Bergschenhoek. Aan de hand van een storyboard leren de leerlingen hoe ze een stop motion film kunnen maken en bewerken. Van stap 1: Kies je materiaal (klei, Lego, plastic dieren, Kapla etc.) tot stap 10: presenteer je film op het digibord. In ruim twee uur creëren de leerlingen de mooiste filmpjes en hebben zij de basis van stop motion onder de knie. Het is verbazingwekkend hoe snel alle leerlingen dit oppakken!

In november begint de tweede ronde van de COBI-klas en de COBI On-Tour en deze keer zal het gaan over VR en AR. Dit wordt weer een fantastische ervaring voor de leerlingen (en leerkrachten)!