010 521 40 17 info.cbsderegenboog@spectrum-spco.nl

Social Schools

Wij werken op onze school met Social Schools. dit is een veilig online app waarmee alle communicatie met u als ouders plaatsvindt. Dit betreft de communicatie vanuit school in het algemeen en tevens vanuit de groep van uw kind of tussen u en de leerkracht persoonlijk.

Ook kunt u via deze app absenties doorgeven en vindt u een kalender met alle belangrijke data en activiteiten die voor u als ouders goed zijn om te weten.

Laat je eigen kleuren zien

Een Wetenschap & Techniek-school

Ons motto hierbij is:
Denken, Durven, Doen & Doorzetten!

Hoe werkt Social Schools

 1. De app kun je downloaden via de Playstore of de Appstore en vervolgens installeren.
 2. Je maakt een account aan.
 3. Met de van school gekregen koppelcode wordt jouw kind binnen de app aan de juiste groep gekoppeld.
 4. Per account, van jou als ouder(s), zijn alle kinderen van het gezin die bij ons op school zitten te koppelen, elk kind met een eigen koppelcode.
 5. Zo heb je als ouder(s) in 1 app met 1 account alle kinderen bij elkaar.
 6. Telefoon- en (e-mail-)adreswijzigingen van ouders in Social Schools worden overgenomen in ons leerling-administratiesysteem ParnasSys.

Ouderbetrokkenheid

Delen is altijd de beste manier om te vermenigvuldigen. Wij kunnen gelukkig altijd rekenen op veel betrokken ouders die zich inzetten om samen met ons een fijne omgeving en basisschooltijd voor onze leerlingen te creëren.

Wij hebben u graag dichtbij, om samen uw kind te ondersteunen in zijn/haar ontwikkeling. En ook u leren wij graag kennen!

Via Social Schools kunt u ons altijd kleine berichten sturen, mocht u behoefte hebben aan persoonlijk contact kunt u altijd de leerkrachten en school benaderen voor een gesprek. Dit kan telefonisch of via mail. Een afspraak is zo gemaakt!

Gebruik van Social Schools

Een korte toelichting op ons gebruik van Social Schools.

 • Absent melden

  Ouders kunnen via de app doorgeven wanneer en waarom hun kind absent zal zijn. De leerkracht krijgt dan een melding en weet waarom een kind afwezig is.

 • Agenda

  Naast de aankondiging van een evenement kan een leerkracht in de agenda vragen om hulp van ouders. Bijvoorbeeld voor helpende handen bij een activiteit of voor rijouders. In de app is precies te zien hoeveel helpende ouders er nog nodig zijn.

 • Foto’s en privégegevens

  Groepen kunnen foto’s delen van activiteiten, geheel volgens de huidige AVG regels.
  U kunt als ouders zelf in de app instellen welke toestemmingen u geeft voor het publiceren van foto’s van uw kind. Tevens kunt u instellen welke gegevens van uzelf zichtbaar zijn voor andere ouders.

 • Rapportgesprekken

  De voortgangs- en rapportgesprekken worden via Social Schools gepland.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en veelgestelde vragen op de website van Social Schools.

Geïnteresseerd in onze school?

Bekijk hoe onze rondleiding en inschrijvingsprocedure eruit zien. Kom eens langs en maak kennis met ons en de school!